Rødbetsuppe med Creme Fraiche

Ingredienser til 4 porsjoner:

  • 1 l. vann
  • 100 gr. poteter
  • 500 gr. rødbeter
  • 2 stk. gulrøtter
  • 1 løk
  • 3 hvitløksfedd
  • 2 stk kyllingsbuljong /terninger
  • 1 stk. lime
  • 1/2 ts koriander
  • 2 ss smør
  • salt, pepper

Rens og hakk hvitløk og løk. Skrell potet, rødhet og gullrøt og kutt i grove terninger. Ha smør i enfin kjele og stek løk og hvitløk på svak varme i 4 min. Ha rødbet, gullrøt og potet sammen med korianderfrø og la det småputre på lav varme i 10 min. Tilsett buljong og vann og kokk i ca. 40 min. Bruk en stavmikser og kjør suppen til den er helt glatt.

Smak med lime, salt og pepper og server toppet med creme fraiche og litt timian.